Zaštita osobnih podataka

 Pristanak

 

Korištenjem online trgovine pristajete na postupanje s podacima  na način opisan u Izjavi o prikupljanju osobnih podataka.

Registracijom u online trgovinu dopuštate stranici za prodaju planfeedo.com  i tvrtci Planfeed D.O.O. administraciju baze podataka dostavljene od strane korisnika, te da informacije o sadržaju kupnje prikuplja i obrađuje u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Prodavatelj se obavezuje, da će vaše osobne i ostale podatke, prikupljene u postupku registracije, štititi u skladu sa ZOZP, da ih neće objavljivati trećim osobama i da će ih koristiti isključivo za potrebe ispunjenja narudžbe, ispostavljanja računa i eventualno rješavanje pritužbi i ostale potrebe komunikacije. Prodavatelj se obvezuje da će trajno štititi vaše osobne podatke.

Za zaštitu osobnih podataka odgovorni ste i sami te se trebate pobrinuti za sigurnost korisničkog imena i lozinke.

 

Prikupljanje osobnih podataka

Za kupnju u online trgovini morate unijeti osobne podatke i to :

 

Podaci za obradu naruđžbe :

 • Ime(*)
 • Prezime(*)
 • E-mail adresa (*) (Adresa mora biti validna kako biste primili potvrdu naruđžbe.)
 • Telefon(*)
 • ID br. za PDV
 • Adresa dostave :
 • Adresa za račun ukoliko je različita od adrese dostave

 

Podaci za plaćanje

 • Ime(*)
 • Prezime (*)
 • Telefon(*)
 • Tvrtka
 • Vrsta adrese
 • Adresa 1(*)
 • Adresa 2
 • Mjesto(*)
 • Država(*)
 • Poštanski broj(*)

Podaci unešeni u polje za isporuku pošiljke ne moraju biti jednaki podacima za izdavanje računa. Možete izabrati ukoliko želite koristiti iste podatke za dostavu i izdavanje računa.

Online trgovina automatski prikuplja neke informacije s vašeg računala. Ove informacije mogu sadržavati; vašu IP adresu, vrstu preglednika, nazive domena, vrijeme pristupa i adrese web stranica koje ste posjetili u našoj online trgovini. Prodavatelj ove podatke isključivo koristi za statistiku o korištenju online trgovine i optimizaciju stranica.

 

Korištenje osobnih podataka

Prodavatelj prikuplja podatke u online trgovini kako bi osigurao pravilno funkcioniranje trgovine i pružanje traženih usluga. Prodavatelj može korisničke podatke koristiti za potrebe internog marketinškog istraživanja i obavijesti korisnika o novostima u online trgovini, novosti vezane uz proizvode ili usluge koje nudi tvrtka Planfeed D.O.O. koja je vlasnik trgovine planfeedo.com

Prijenos podataka se obavlja isključivo u svrhu dostave robe kupcima i ne smije se koristiti u druge svrhe.

 

Informacije vezane za vaša prava

U skladu s primjenjivim propisima o zaštiti privatnosti podataka pripadaju Vam sljedeća prava:

 • Pravo na informacije o Vašim osobnim podacima koje smo pohranili
 • Pravo na traženje ispravka, brisanje ili ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka
 • Pravo na prigovor na obradu podataka za razloge iz našeg vlastitog legitimnog interesa, javnog interesa, ili profiliranja, osim ako ne možemo dokazati da postoje uvjerljivi, opravdani razlozi koji nadilaze Vaše interese, prava i slobodu, ili da se takva obrada provodi u svrhu potvrde, primjene ili obrane pravnih zahtjeva
 • Pravo na prijenos podataka
 • Pravo na podnošenje prigovora Agenciji za zaštitu osobnih podataka.
 • Možete u bilo kojem trenutku s budućim učinkom opozvati Vašu privolu vezanu uz prikupljanje, obradu i korištenje Vaših osobnih podataka. Za daljnje informacije pogledajte poglavlja iznad koja opisuju obradu podataka na temelju Vaše privole.

Za svako od ovih Vaših prava možete nam se obratiti putem kontakta na web stranici planfeed.com

 

Ostali podaci 

Prema zakonu Europske unije, Planfeed D.O.O. obavještava korisnike da web stranica www.planfeedo.com koristi kolačiće (Cookies) kako bi mogla osigurati najvišu kvalitetu usluge.

Kolačići u pregledniku korisnika omogućuju stranici  da osigura rad svih funkcija internetskog portala, da određene sadržaje prilagodi posebno za pojedinog korisnika i analizom posjeta stalno poboljšava internetski portal.

Kako se kolačići (Cookie) pohranjuju korisnik može podesiti u postavkama preglednika.

Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu, no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. Planfeed D.O.O.  je obvezan prije spremanja kolačića zatražiti pristanak korisnika.

Korištenjem web stranice www.planfeedo.com korisnik pristaje na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića korisnik i dalje može pregledavati web stranicu, no neke njezine mogućnosti mu mogu biti nedostupne.

 

Što je kolačić?

 

Kolačić je informacija spremljena na računalo korisnika od strane web stranice koju je posjetio. Kolačići obično spremaju postavke korisnika, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada korisnik ponovno otvoriti istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici.

Navedeno omogućava da prikaže informacije prilagođene potrebama svakog pojedinog korisnika. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je  ime ili adresa e-pošte korisnika). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako korisnik  navedeno omogući – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama za koje im korisnik nije dao dozvolu i ne mogu pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika.

Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića korisnicima nisu vidljive. Ipak, korisnik može promijeniti svoje postavke internet preglednika na način da isti može sam birati želi li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti na način da obriše spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

 

Koristimo različite vrste kolačića:

Neophodni kolačići – oni su nužni za funkcioniranje web stranice, a koja bez njih ne može funkcionirati. To znači da se internetska stranica bez tih kolačića ne može otvoriti niti prikazati. Ovi kolačići se koriste za svrhu transmisije komunikacije ili su nužni za pružanje usluge informacijskog društva koja je izrijekom zahtijevana od korisnika takve usluge. Također, ovi kolačići će nam omogućiti bazičnu analizu web stranica s ciljem poboljšanja rada web stranica putem podataka koji su u potpunosti anonimizirani, odnosno nisu bazirani na vašim osobnim podacima ili podacima koje je moguće na bilo koji način povezati s vama. Za ove kolačiće nije potrebna i ne tražimo Vašu privolu.

Funkcionalni kolačići – pomoću njih provodimo napredniju analizu rada web stranica. Ovi kolačići služe analizi ponašanja korisnika te na temelju dobivenih anonimnih podataka možemo utvrditi što posjetitelji internetske stranice najviše žele i pregledavaju, pa smo onda u mogućnosti prilagoditi internetsku stranicu i učiniti njezin sadržaj i funkcionalnost što jednostavnijem za korištenje. Za ove kolačiće tražimo Vašu privolu.

Oglašivački kolačići – pomoću njih analiziramo Vaše interese i želje, a oni nam služe kako bismo Vam plasirali informacije koje su Vama zanimljive i kreirali ponude prilagođene Vašem korištenju internetskih stranica te tražimo Vašu privolu.

 

Promjene Informacije o zaštiti osobnih podataka

Planfeed D.O.O.  može izmijeniti ovu Informaciju o zaštite osobnih podataka u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta na web stranici www.nekmar.eu/hr. Izmjene i dopune Općih uvjeta zaštite osobnih podataka stupaju na snagu odmah po objavi na web stranici www.planfeedo.com te se stoga preporučuje da se korisnici informiraju o važećoj politici privatnosti u trenutku posjete stranici.

 

 TRAŽITE BRISANJE SVOJIH PODATAKA

Ako želite da uklonimo vaše osobne podatke iz naše online baze podataka, to možete učiniti preko kontakt forme na stranici www.planfeedo.com

 

Želimo vam ugodnu kupnju u našoj online trgovini.