Plaćanje


NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje je moguće izvršiti:

  • virmanom
  • putem internet bankarstva doznakom na račun prodavatelja
  • kreditnim karticama

SIGURNOST ONLINE PLAĆANJA

 

 

Tvrtka PLANFEEDO D.O.O. i online prodajno mjesto planfeedo.com koristi Stripe za plaćanje kreditnim karticama.

 

IZJAVA O KORIŠTENJU Stripe-a

Planfeedo.com koristi Stripe za online plaćanja.

Kao procesor plaćanja, Stripe vlasnicima tvrtki omogućuje prihvaćanje Visa, Mastercard, American Express, Discover, JCB, Diners Club, China UnionPay i debitnih kartica. Tvrtke također mogu prihvatiti plaćanja iz mobilnih novčanika i kupiti sada, platiti kasnije usluge. Stripe podržava plaćanja u raznim valutama.

 

IZJAVA O ZAŠTITI PRIJENOSA OSOBNIH PODATAKA

Stripe je revidiran i certificiran kao pružatelj usluga PCI usklađenosti (link: PCI compliance) razine 1, što znači da mora proći godišnje izvješće o usklađenosti i rutinska sigurnosna skeniranja i testove. Stripe šifrira sve brojeve kreditnih kartica kupaca i zasebno pohranjuje informacije o dešifriranju, što znači da Stripe ne može vidjeti brojeve kreditnih kartica bez poduzimanja dodatnih koraka.

Također, Stripe nalaže da se sve online transakcije odvijaju preko sigurnije HTTPS mreže.

 


Enkripcija osjetljivih podataka i komunikacije

Svi brojevi kartica kodirani su u mirovanju s AES-256. Ključevi za dešifriranje pohranjeni su na zasebnim strojevima. Niti jedan od Stripeovih internih poslužitelja i demona ne može dobiti brojeve kartica s čistim tekstom, ali može zahtijevati da se kartice pošalju davatelju usluga na statičnoj listi dopuštenih. Stripeova infrastruktura za pohranjivanje, dešifriranje i prijenos brojeva kartica radi u zasebnom okruženju hostinga i ne dijeli nikakve vjerodajnice s primarnim uslugama Stripea uključujući naš API i web mjesto.

 

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

Ime i prezime
E-mail
Telefon
Adresa
Mjesto
Poštanski broj
Država
Vrsta kartice
Broj kartice
Vrijeme trajanja kartice
CVV kod kartice

 

American Express Company

 

American Express Company (Amex) američka je multinacionalna
korporacija za financijske usluge specijalizirana za kartično plaćanje.

American Express vodeći je izdavatelj osobnih,
malih poslovnih i korporativnih kreditnih kartica.
Ponude tvrtke vezane uz putovanja uključuju putničke čekove,
kreditne kartice, poslovne i osobne usluge planiranja putovanja,
turističke pakete i agencije za rezervacije hotela i rent-a-cara.

 

MasterCard® SecureCode™

 

MasterCard® SecureCode™ je nova usluga MasterCarda i izdavatelja Vaše kartice koja Vam pruža dodatnu sigurnost prilikom online kupovine. Za korištenje ove usluge nije Vam potrebna nova MasterCard ili Maestro® kartica. Vi birate svoj osobni MasterCard SecureCode i nikada ga ne dijelite s bilo kojim internet trgovcem. Privatni kod znači dodatnu sigurnost protiv neautorizirane upotrebe Vaše kreditne ili debitne kartice kada kupujete online.

Svaki puta kada plaćate online Vašom MasterCard ili Maestro karticom, otvara se prozor izdavatelja Vaše kartice i traži Vas da unesete osobni SecureCode, jednako kao što vas traži da unesete PIN na bankomatu. U samo nekoliko sekundi izdavatelj kartice potvrđuje Vaše podatke i omogućava Vam da završite svoju online kupovinu.

 

Verified by Visa

 

Ista kartica, dodatna online sigurnost.

Verified by Visa je nova uslugu koja Vam omogućava online kupovinu uz dodatnu sigurnost.

Jednostavnim postupkom Verified by Visa Vaš identitet se potvrđuje prilikom kupovine u online trgovinama uključenima u program. Ovaj pogodan način kupovine moguć je putem Vaše postojeće Visa kartice.

Osim toga, Verified by Visa je brz postupak. Potrebno je samo jednom registrirati svoju karticu i sastaviti svoju vlastitu lozinku. Potom, nakon obavljene kupnje u trgovinama uključenima u program, pojavit će se Verified by Visa prozor. Jednostavno unesite svoju lozinku i kliknite na “submit”. Vaš je identitet potvrđen, a kupovina sigurna.

Kako biste aktivirali Verified by Visa na svojoj Visa kartici ili saznali više o ovome, kontaktirajte svoju financijsku ustanovu koja Vam je izdala Vašu Visa karticu.

 

Kada kliknete Plati, vidjet ćete potvrdu o vašoj narudžbi koja će vam biti poslana na vašu e-mail adresu.

Nakon što je uplata evidentirana, kupac dobiva obavijest u elektronskom obliku sa naznakom o isporuci. Obavijest će dobiti tijekom prvog radnog dana od trenutka kupnje (ponedjeljak petak od 8-16) ili unutar 2-3 radna dana. Papirnati račun bit će poslan kupcu, ne nužno zajedno s pošiljkom.

 

Potvrda narudžbe zajedno s ovim Uvjetima poslovanja predstavlja Prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Potvrdu prethodne obavijesti (Članak 44. ZZP) kupac će primiti zajedno s računom za kupljenu robu.